Τα νέα γραφεία της Google στο Τελ Αβίβ

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2013, 7:42 π.μ. από το χρήστη Eirini Eleftheria Galinou
Όποιος είχε συγκεκριμένα στάνταρ περί του τί εννοούμε όταν λέμε μοντέρνος εργασιακός χώρος και υγιές εργασιακό περιβάλλον, βλέποντας τα νέα γραφεία της Google στο Τελ Αβίβ, θα αναθεωρήσει.
Με επτά από τους οκτώ ορόφους απασχολημένους στον πύργο Electra και παραπάνω από 8.500 τετραγωνικά μέτρα, η θρυλική εταιρεία δίνει παραδείγματα μοναδικής εργασιακής πολυτέλειας, που σε κάνει ένα με το πάτωμα, ώστε να μη θέλεις να πατήσεις το πόδι σου ξανά στο άθλιο και μίζερο γραφείο σου.
Σχεδιασμένα από τη Σουηδική ομάδα Camenzind Evolution, σε συνεργασία με τις Ισραηλινές αρχιτεκτονικές ομάδες Setter Architects και Studio Yaron Tal, τα γραφεία δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης και διαθέτουν ό,τι βάζει ο νους σας, παράλληλα με μια καταπληκτική θέα του Τελ Αβίβ.
Υπάρχει μια ξεκάθαρη διαφορά ανάμεσα στους χώρους που είναι προορισμένοι να φιλοξενήσουν υπαλλήλους γραφείου και εκείνους που προορίζονται για συναντήσεις, ανταλλαγή ιδεών, περισσότερη ιδιωτική εργασία και επικοινωνία.
Ακόμα και οι χώροι γραφείων όμως, είναι ό,τι καλύτερο βάζει ο νους σου.
Ο κάθε όροφος σχεδιάστηκε με διαφορετική αντίληψη και στυλ, αντανακλώντας ωστόσο την τοπική ταυτότητα της πόλης.
Το κάθε θέμα διακόσμησης επιλέχθηκε από μια ειδική ομάδα από Googlers, που δούλεψαν σε συνεργασία με ντόπιους σχεδιαστές ώστε να καταφέρουν να αποδώσουν ένα μοντέρνο και συνάμα χαρακτηριστικό Ισραηλινό concept στο χώρο.
Οι κωλόφαρδοι Googlers όταν θέλουν να κάνουν το μεσημεριανό τους break, έχουν μια επιλογή από τρία διαφορετικά inhouse εστιατόρια, με διαφορετική διακόσμηση και διαφορετικού τύπου φαγητό.
Μετά δε, για να κάψουν τις θερμίδες τους και να διατηρηθούν κορμάρες, ρίχνουν το τρέξιμό τους στο γυμναστήριο της εταιρείας.
Ξέχνα τα ταπεράκια, το αγχωμένο γυνμναστήριο, που τρέχεις να προλάβεις σχολώντας και άρχισε να φτιάχνεις βιογραφικό.
Ακόμα και τίποτα να μην πετύχεις, το δικαίωμα στο όνειρο να εργάζεσαι και να περνάς τη μισή ζωή σου σε έναν ευχάριστο χώρο, δεν μπορεί να στο στερήσει κανένας.
Και μετά ξύπνησες…

Πηγή Eyedoll
 
Comments