Σε τραπεζικούς λογαριασμούς οι συντάξεις ΤΑΠ-ΟΤΕ από Ιούνιο

αναρτήθηκε στις 30 Απρ 2011, 2:40 π.μ. από το χρήστη Eirini Eleftheria Galinou
Με αφορμή τις διατάξεις του Ν. 3863/2010 περί ενιαίου τρόπου πληρωμής όλων των συντάξεων υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών Τράπεζας ή ΕΛ-ΤΑ, καθώς και την λήξη της σύμβασης μεταξύ τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ και Μ/Κ ΟΤΕ, περί μηχανογραφικής υποστήριξης της πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχώρησε στην υλοποίηση νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος συντάξεων-πληρωμών των ασφαλισμένων του παραπάνω εντασσόμενου κλάδου.
Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος προσδιορίζεται για τον μήνα Ιούνιο 2011, με την καταβολή της σύνταξης μηνός Ιουλίου 2011. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται πλέον με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών για το σύνολο των συνταξιούχων.
Η καταβολή των συντάξεων των ασφαλισμένων του κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα εξακολουθεί να γίνεται την 28η κάθε μηνός, με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού κάθε συνταξιούχου ή του νομίμως πληρεξουσίου προς τούτο προσώπου, όπως έχει δηλωθεί στο απογραφικό δελτίο ή στην σχετική αίτηση. Για περιπτώσεις αλλαγής λογαριασμού, θα πρέπει να ενημερώνεται με αίτηση και αντίγραφο της πρώτης σελίδας του νέου λογαριασμού, το Υποκατάστημα ασφαλισμένων κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Κατά την πρώτη πληρωμή με τον νέο τρόπο στις 28/6/2011, ενδέχεται να παρουσιαστεί διαφοροποίηση του προαναφερόμενου τρόπου πληρωμής για ορισμένο αριθμό συνταξιούχων, οι οποίοι δεν θα έχουν καταθέσει απογραφικό δελτίο. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πληρωθούν μέσω σχετικών εμβασμάτων σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αφού πρώτα καταθέσουν το απαιτούμενο απογραφικό δελτίο.
Comments