Οι συνθήκες εργασίας στη Νότια Κίνα (εργοστάσια Apple)

αναρτήθηκε στις 6 Μαΐ 2011, 11:43 π.μ. από το χρήστη Eirini Eleftheria Galinou
Εξαντλητικές συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια κατασκευής iPad - iPhone στη Νότια Κίνα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 5 Μαΐου 2011
Οπως τονίζουν υπάλληλοι στα εργοστάσια της Νότιας Κίνας οι συνθήκες εργασίας για να κατασκευαστούν τα iPad και τα iPhone και να φτάσουν στα καταστήµατα είναι ταπεινωτικές
Ταπείνωση, πενιχροί µισθοί, εξαντλητικές υπερωρίες που φθάνουν τις 60-80 ώρες τον µήνα. Σε αυτές τις συνθήκες εργασίας είναι καταδικασµένοι οι υπάλληλοι δύο εργοστασίων κατασκευής iPad και iPhone στη Νότια Κίνα. Έναν χρόνο µετά τις αυτοκτονίες επτά υπαλλήλων στα εργοστάσια της Foxconn στις πόλεις Σενζέν και Τσενγκντού, έρευνες µη κυβερνητικών οργανώσεων αποκαλύπτουν τη ζοφερή καθηµερινότητα των εργατών.
Ξυπνούν στις 6.30 το πρωί. Στις 7.10 το αργότερο πρέπει να βρίσκονται στη στάση του λεωφορείου, αφού χρειάζονται περίπου µισή ώρα για να φθάσουν στο εργοστάσιο. ∆ουλειά πιάνουν στις 8.30 ακριβώς, είναι όµως υποχρεωµένοι να βρίσκονται εκεί από τις 8.10. Η µέρα τους δεν τελειώνει ποτέ πριν από τις 8.30 το βράδυ. Οσο εργάζονται είναι υποχρεωµένοι να είναι όρθιοι, απαγορεύεται να µιλούν µεταξύ τους και όταν δεν είναι όσο πρέπει παραγωγικοί, θυσιάζουν ακόµη και το διάλειµµά τους για φαγητό. Το ρεπό τους περιορίζεται σε ένα κάθε 13 µέρες, το οποίο συνήθως εκµεταλλεύονται για να κοιµηθούν.
Comments