Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ

αναρτήθηκε στις 2 Μαΐ 2011, 1:44 μ.μ. από το χρήστη Eirini Eleftheria Galinou   [ ενημερώθηκε 2 Μαΐ 2011, 1:50 μ.μ. ]
Δεύτερη κατά σειράν δεκαήμερη απεργία αποφάσισαν να κηρύξουν οι συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ από την ερχόμενη Παρασκευή, διαφωνώντας με την αύξηση της παραγωγικότητας (χωρίς μείωση αμοιβών των 17,8 μισθών που απολαμβάνουν ετησίως) που τους προτείνει η διοίκηση στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η κινητοποίηση, που σχεδιάζεται και για τα τρία διυλιστήρια της εταιρείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί από τις 6/5 ως τις 16/5 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ), καθώς οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο αποδεκτό για όλους αποτέλεσμα.
Εκπρόσωπος της εταιρείας, πάντως, προανήγγειλε προσφυγή των ΕΛΠΕ στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. «Η εταιρεία θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των μετόχων και των καταναλωτών, κυρίως όμως θα προασπίσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, διότι το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Ευάγγελος Στράνης.
Comments