Κρίσιμες για τα εργασιακά συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους την Τετάρτη

αναρτήθηκε στις 3 Ιαν 2012, 10:26 π.μ. από το χρήστη Eirini Eleftheria Galinou
Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, επικουρικές συντάξεις και εν γένει ασφαλιστικό είναι μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων που θα τεθούν επι τάπητος στις διαδοχικές συνταντήσεις του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτός ο κοινωνικός διάλογος εξπρές, που ξεκινά μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, έχει ως στόχο την δημιουργία όσο το δυνατόν κοινού μετώπου και κυρίως συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων ενόψει της έλευσης της τρόικας στα μεσα Ιανουαρίου, που επιμένει να ζητά βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, θέτοντας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενω δεν έχει ξεχάσει και την κατάργηση του 13 και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
 
Με τη ΓΣΕΕ να ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να δεχθεί κανένα μέτρο που επιβαρύνει περαιτέρω τους εργαζόμενους, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, σε μια προσπάθεια προφανώς δημιουργίας κλίματος διαλόγου, τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θέτει «κόκκινες γραμμές» αλλά... «το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα».
 
Στο ίδιο πλαίσιο σε ό,τι αφορά την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού, -κάτι που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τα Συνδικάτα- ο υπουργός Εργασίας ο οποίος σήμερα, Δευτέρα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι αυτό «το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται κυρίως για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ».
 
Comments